miércoles, 22 de noviembre de 2023

PAN DE MILLO. PAN DE MAÍZ

Onte, cando chegamos á clase, atopámonos cunha sorpresa: nunha mesa tiñamos preparados un montón de ingredientes e o conto de "A galiña roxa". Despois da lectura do conto, co que puidemos comprobar todos os pasos que hai que seguir para facer pan xa estabamos preparados/as para comezar a elaborar a nosa propia receita de pan de millo.

Ayer, cuando llegamos a clase, nos encontramos con una sorpresa: en una mesa teníamos preparados un montón de ingredientes y el cuento de "A galiña roxa". Después de la lectura del cuento, con el que pudimos comprobar todos los pasos que hay que seguir para hacer pan ya estábamos preparados/as para comenzar a elaborar nuestra propia receta de pan de maíz.
 Mesturamos a fariña de millo e a de trigo con sal e bicarbonato e disolvemos a levadura en auga morna.
Mezclamos la harina de maíz y la de trigo con sal y bicarbonato y disolvimos la levadura en agua templada.
Despois fixemos un burato no medio e botamos dentro a auga coa levadura e o aceite de oliva. Amasamos e deixamos repousar para que a masa levedase.
Después hicimos un agujero en el medio y echamos dentro el agua con la levadura y el aceite de oliva. Amasamos y dejamos reposar para que la masa levedara.
Despois de dous repousos, foi o momento de dividir a masa e comezar a amasar cada un o seu propio boliño.
Después de dos reposos, fue el momento de dividir la masa y comenzar a amasar cada uno su propio bollito.
Metemos no forno e agardamos vinte minutos aproximadamente.
Metimos en el horno y esperamos veinte minutos aproximadamente.
E, por último, o paso máis importante...PAPAR!
Y, por último, el paso más importante...ZAMPAR!


Aquí vos deixamos a receita por se queredes facelo na casa.
Aquí os dejamos la receta por si queréis hacerlo en casa.



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